Najduža peščana plaža u Crnoj Gori je u ovom gradu: Ulcinj su nekad opsedali gusari, a sada turisti

Sutomore, Crna Gora letovališta, plaže, Crna Gora, Crna Gora leto

Plaža je pogodna za pregršt zanimljivih aktivnosti za djecu, što je čini odličnim izborom za porodice. Nekada se do ove plaže moglo doći samo barkom, međutim otkako je nikao obližnji kamenolum, put kojim se do njega dolazi, postao je i put do plaže. Plaža se nalazi nedaleko od Tivta, tačnije kada se krene putem ka Plavim horizontima i Oblatnom. Malena šljunkovito-peščana plaža do pre neku godinu bila potpuno divlja, ali sada se na njoj nalazi ambijentalni bar koji će ugođaj učiniti potpunim. More je međutim i dalje neprikosnoveno u ovoj uvali, od koje je čuveno ribarsko mesto Bigova udaljeno samo nekoliko minuta vožnje.

Naziv je dobila po istoimenoj plaži koja se nalazi u Rio de Žaneiru, u Brazilu. Velika plaža, sa atraktivnim kupalištem Kopakabanom, koja se nalazi u njenom sastavu, najduža je crnogorska i najlepša ulcinjska plaža. Njen veći deo je uređen hotelima, odmaralištima i restoranima duž obale, zbog čega je leti posećuje veliki broj https://taxi-travel.me/ turista i lokalnog stanovništva. Sama činjenica da je Kopakabana dobila ime po čuvenoj plaži u Rio de Žaneiru, govori dosta o njoj. Iako je Crna Gora srpskim turistima odavno poznata, ne biste verovali da se uvek može otkriti nešto novo. Tako vam u nastavku predstavljamo pet manje poznatih plaža koje su vredne obilaska.

JAK ZEMLJOTRES POGODIO BOSNU! Potresi se osetili u Hrvatskoj i Crnoj Gori

Kako je klima sredozemna i kako je karakterišu duga i topla leta, najlepše plaže Crne Gore su često glavno mesto za letovanje i odmor tokom toplih letnjih dana. Bilo da ste ljubitelj istorije i kulture ili pak zaljubljenik u živopisne plaže i avanture, mešavina prelepih prizora koji oduzimaju dah čini da Crna Gora bude destinacija iz vaših https://podgorica.taxi/ snova. Ova nevelika zemlja „skrivena između planina i mora“ s razlogom nosi titulu „bisera Mediterana“. Kada posetite najlepše plaže u Crnoj Gori, uverićete se u to zašto je ova komšijska zemlja jedna od najboljih destinacija za odmor u Evropi. Plaža Žanjice nalazi se u uvali Mirište, nedaleko od atraktivnog letovališta Herceg Novog.

  • Na osnovu naših predloga, isplanirajte svoje savršeno letovanje.
  • Sada je svima dostupna ko ima bilo kakvo prevozno sredstvo.
  • Na ovoj javnoj plaži u sezoni ume biti velika gužva, s obzirom na to da je veoma popularna, a duga je svega oko 300m.
  • Kako biste lakše odlučili koja je idealna plaža Crnogorskog primorja za vas – u ovom tekstu ćemo da istražimo njih devet koje se često nalaze na listama najlepših plaža u Evropi.
  • Plaža Plavi horizonti se nalaze u dnu uvale Pržno koja se smatra jednom od najlepših na ovom delu poluostrva Luštica, kao i na Crnogorskom primorju uopšte.
  • U pitanju je bela, šljunkovita plaža iza koje se nalazi niz neformalnih barova i restorana u malom selu Žanjić.

Kojih je to top 10 živopisnih plaža u pitanju saznajte u redovima koji slede. Na osnovu naših predloga, isplanirajte svoje savršeno letovanje. Zapa plaža je jedan od najlepše uređenih kutaka na crnogorskoj obali.Nalazi se između Bara i Sutomora, na prelepoj plaži Črvanj i predstavlja peščane plaže u crnoj gori pravi odmor za dušu i telo. Bilo da dolazite porodično ili sa prijateljima, Zapa plaža će vam pružiti hedonistički doživljaj i upotpuniti vaše letovanje u Crnoj Gori. Kraljevska plaža se nalazi na glavnom šetalištu u Baru i nudi puno mogućnosti za ugodan boravak.

TOP 10 mesta na Kipru koja ne smete propustiti

Upravo se ova skrivena crnogorska plaža našla na Gardijanovoj listi 40 najlepših plaža Evrope za 2022. Iz tog razloga  Drobni pijesak otvara i listu naših preporuka za najlepše plaže u Crnoj Gori. Ovaj biser budvanske rivijere nalazi se u izdvojenoj uvali između Svetog Stefana i Petrovca. Plaža poseduje plavu zastavicu, a duga je svega 250 metara. Smaragdne vode okružene šumovitim planinama i sitan žuto-beli pesak čine ovu plažu savršenom oazom za miran odmor u krilu netaknute prirode.

peščane plaže u crnoj gori

Još jedna, poznata kao Mala plaža, duga je skoro 400 metara. Zbog prilično dugog ulaska u vodu, smatra se odličnim izborom za neplivače i porodice sa malom decom. Za ljubitelje maslina i maslinjaka, predstavljamo Žanjice! Voda ove plaže spada u A kategoriju, a u blizini imate i pećinu Plava špilja koju možete posetiti brodićem, kao i dobre restorane i kafiće. Od Tivta je udaljena 15km, a prevozom ili automobilom se stiže za nekih pola sata.

Jaz-Budva

Iako je ova plaža popularna za sunčanje i kampovanje, međunarodni ugled je stekla kao domaćin brojnim koncertima i dešavanjima u poslednjih nekoliko godina. Kada su u pitanju najlepše plaže u Crnoj Gori, ne smemo zaobići ulcinjsku rivijeru. Poznata ulcinjska plaža Ada Bojana proteže se do same granice sa Albanijom, odnosno do ušća reke Bojane, po kojoj je i ponela ime. Plaža i morsko dno prekriveni su najfinijim sitnim peskom.

https://podgorica.taxi/

Ovog puta, nas je zanimalo da istražimo gde su najbolje plaže, a nevezano da li prvi put letujete u Crnoj Gori, ili ste tamo redovni, ova mesta morate da posetite. Ovaj deo primorja poznat je po svojoj netaknutoj prirodi i kristalno čistom moru. Plaže poput plaže Plavi horizonti smatra se jednom od najčistijih u ovoj zemlji. Grad Herceg Novi smešten je na obali Boke Kotorske i nudi plaže i brojne aktivnosti za decu, kao što su vožnja kajakom i ronjenje. Osim toga, Herceg Novi je poznat po svojim vrtovima i parkovima, kao što je Botanička bašta “Institut Igalo”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *